Evropská unie a veřejná správa - přínosy, změny financování, projekty, postavení obcí a měst - Daňková, Martina (Univerzita Pardubice, 2007)
Ve své bakalářské práci popisuji veřejnou správu a Evropskou unii, přínosy, změny financování, projekty, postavení obcí a měst. Práce je rozdělena do několika hlavních kapitol. Má pozornost je nejprve soustředěna na obecné vymezení problematiky veřejné správy a Evropské unie. Poté se věnuji popisu postavení obcí a měst v návaznosti na regionální politiku. Dále stručně popisuji fondy EU. Následující kapitoly se zaměřují na projekty, kterých se účastní ČR v rámci EU. V posledních kapitolách je má pozornost věnována projektům v městské části Prahy 10 a v závěru mé práce je popsána zhodnocen konkrétní projekt.
European Union and public administration – contributions, changes in financing, projects, position of municipalities and towns
Keywords: Public Administration; European Union; Structural Funds; Regional Politics; Projects; programs; Evropská Unie; Strukturální fondy; Regionální politika; projekty; programy; JPD 3; veřejná správa