Vývoj léčiv Alzheimerovy choroby - Pavlíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá vznikem, projevy, diagnostikou a léčbou Alzheimerovy choroby. Dále popisuje strukturní, biochemické a fyziologické vlastnosti jednotlivých skupin léčiv a diskutuje směr vývoje nových léčiv.
The development of Alzheimer disease treatment
Keywords: klinická biochemie; mozek; Alzheimerova choroba; léčiva; Diagnostika; vlastnosti