Počátky cyklistiky v Pardubicích - Kopecký, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem této bakalářské práce jsou počátky cyklistiky v Pardubicích. Na začátku práce se nachází vývoj bicyklu od jeho počátku a rozšíření v Evropě a českých zemích. Hlavní část práce bude věnována rozšíření cyklistiky v Pardubicích do první světové války. Závěrem seznámí čtenáře s vybranými osobnostmi, které stály u počátků cyklistiky a motorismu v Pardubicích, zejména s Vincencem Chomrákem.
Beginnings of Cycling in Pardubice
Keywords: Pardubice; cyklistika; sport; 19. století; 20. století; Pardubice; cycling; sport; 19th century; 20th century