Analýza hospodaření bioplynové stanice - Sotonová, Simona (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu nákladů a výnosů bioplynové stanice ve vybraných podnicích. Teoretická část vysvětluje základní pojmy a vztahy mezi nimi. Tyto základní pojmy úzce souvisí s tématem bakalářské práce. Jsou to podnik, náklady, výnosy a hospodářský výsledek. Dále se zabývá principem horizontální a vertikální analýzy a bodem zvratu. Praktická část aplikuje horizontální a vertikální analýzu a analýzu bodu zvratu na vybrané podniky Zemědělská a. s. Horní Bradlo a AGRO Liboměřice a. s., za období 2013-2017. Praktická část se snaží analyzovat a vyhodnotit úspěšnost bioplynových stanic těchto firem.
Analysis of the biogas plant
Keywords: podniky; náklady; výnosy; výkony; výsledek hospodaření; horizontální analýza; vertikální analýza; přidaná hodnota; analýza bodu zvratu; business; costs; revenues; benefits; trading income; horizontal analysis; vertical analysis; value added; break-even point