Analýza mediálních sdělení o homosexualitě ve vybraných českých novinách - Skalická, Nicola (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce pojednává o způsobu informování veřejnosti o tématu homosexuality v Lidových novinách po roce 1989, kdy přestávalo být téma homosexuality tabu. Cílem práce je zjistit, jak byly od roku 1990 po rok 2010 podávány informace o homosexualitě, jakých oblastí a událostí si média všímala, a jak se postupně měnil postoj společnosti k homosexualitě. Základní metodou výzkumu je obsahová analýza textu týkajícího se homosexuality v denních vydáních Lidových novin.
The homosexuality reports analysis in Czech newspapers
Keywords: homosexualita; LGBT; české noviny; informování o homosexualitě; postoj k homosexualitě; tolerance homosexuality; homosexuality; LGBT; Czech newspapers; informing about homosexuality; attitude towards homosexuality; tolerance towards homosexuality