Fenomén sociálního podnikání- případová studie Výměník Pardubice - Šuláková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na v dnešní době nový fenomén sociálního podnikání. Přes úvodní vymezení pojmu a historickou perspektivu ve světě i České republice se zabývá konkrétním sociálním podnikem - kavárnou Výměník v Pardubicích. Výzkum se zaměřil na fungování sociálního podniku (jeho poslání, zaměstnance, financování, vedení organizace, propagaci a renovaci) a na skupinu potencionálních zákazníků, kteří mohli v anketním šetření vyjádřit svou představu o kavárně.
Phenomenon of Social Enterprise- case study Výměník in Pardubice
Keywords: sociální podniky; Výměník Pardubice; fungování organizace; renovace; studenti UPCE; social enterprises; operation of organization; renovation; students of UPCE