Význam screeningu otoakustických emisí u novorozenců - Tobiášková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je věnována screeningu otoakustických emisí u novorozenců. Tato práce je teoreticko-výzkumná a je rozdělena na dvě části. Teoretická část je zaměřena na anatomii a fyziologii sluchového ústrojí, na sluchové vady a jejich kompenzaci. Zabývá se též novorozeneckým screeningem sluchu, který je nezbytný právě pro včasnou detekci sluchového postižení. Ve výzkumné části jsme pomocí retrospektivní studie a statistického zpracování dat podaly přehled o výsledcích měření otoakustických emisí u novorozenců podstupujících screening sluchu.
Importance of otoacoustic emissions screening in newborn babies
Keywords: neonatal screening; otoacoustic emissions; hearing; hearing defects; novorozenecký screening; otoakustické emise; sluch; sluchové vady