Vizualizace šifrování AES v Javě FX - Bárta, Martin (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem této práce je vysvětlení problematiky šifrování a jeho důležitosti při komunikaci přes internet. Práce je pak zaměřena především na šifrovací algoritmus AES, který spadá do kategorie symetrických blokových šifer. Součástí práce je JavaFX program, který krok po kroku ukáže průběh šifrování a dešifrování reálných uživatelem zadaných dat za pomoci AES se 128bitovým klíčem.
AES Visualization in Java FX
Keywords: AES; šifrování; dešifrování; klíč; symetrická šifra; bloková šifra; Java; JavaFX; AES; encryption; decryption; symmetric cipher; block cipher; Java; JavaFX