Dopravní politika středně velkého města na příkladu města Chrudim - Malínská, Blanka (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá dopravní problematikou na místní úrovni. První čtyři části diplomové práce vysvětlují problematiku dopravy obecně, zabývají se evropskou dopravní politikou, dopravní politikou na úovni ČR, kraje a na místní úrovni. Na základě získaných poznatků je zde navrženo, jak by středně velká města měla postupovat při řešení problémů v oblasti dopravy. Pátá část popisuje současnou situaci v dopravě v Chrudimi. Další tři části práce ověřují dopravní koncepci města v oblasti strategického a územního plánování a z hlediska zdrojů financování. V poslední části práce jsou uvedeny návrhy na opatření pro řešení dopravní problematiky města Chrudimi. Jde především o vytvoření ucelené koncepce dopravy zohledňující možnosti města.
Transport policy of a mid-sized town on by means of the town Chrudim
Keywords: dopravní politika; dopravní politika EU; Česká Republika; strategický rozvoj; Doprava; dopravní plánování; financování dopravy; rozvoj dopravy; územní plány; strategické plánování; Chrudim