Destinační management – příklad praktické aplikace moderních forem řízení v oblasti cestovního ruchu - Lacina, Karel (Univerzita Pardubice, 2006)
Příspěvek pojednává o aktuální problematice tzv. destinačního managementu stále častěji se uplatňujícího v moderním řízení aktivit v oblasti cestovního ruchu. Další závažný faktor, jehož podstata je objasnění, představuje způsob aplikace zásad koncepce Public – Private – Partnership v koordinaci turistických aktivit. V závěru jsou charakterizovány hlavní typy úspěšné kooperace prosazující se v managementu cestovního ruchu na počátku 21. století.
Keywords: Cestovní ruch; turistická destinace; management turistické destinace; koncepce Public – Private – Partnership; tourism industry; tourism destination; tourism destination management; Public – private- Partnership concept