Hodnocení kvality tisku - Veselý, Marek (Univerzita Pardubice, 1997)
Teoretická část práce je rozdělena co čtyř částí. První část popisuje vizuální metody hodnocení kvality tisku, tedy experimentální postupy, při kterých se nevyužívá přístrojového vybavení. Druhá, nejobsáhlejší část, je věnována měřitelným parametrům. Následující kapitoly jsou o hodnocení barev a o kontrolních proužcích. V experimentální části je navržen a proveden postup měření kvality na archovém ofsetovém stroji Heidelberg Quickmaster 46-2. Hlavní část měření byla provedena běžným denziometrem, který je dostupný ve všech tiskárnách, k závěrečnému stanovení souřadnic L*, a*, b* byl použit spektrofotometr.