Simulační model výroby ţ-kaprolaktamu. Chemický reaktor a informační systém - Petržílek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce rozebírá problematiku dynamického chování průtokového míchaného chemického reaktoru s exotermickou reakcí prvního řádu, neutralizátoru a zásobníku. Pro tyto systémy bylo navrženo numerické řešení, které zohledňuje požadavek simulace v reálném čase. Moduly byly implementovány do programového prostředku PROMOTIC, kde byl vytvořen simulační model výroby ţ-kaprolaktamu.
Simulation model of ţ-caprolaktam production. Chemical reactor and information system
Keywords: chemický reaktor; reakce 1. řádu; exotermická reakce; počítačová simulace; model výroby; matematický model