České pohanství - Sluková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem této bakalářské práce je zachytit, pomocí rozhovorů a zúčastněného pozorování, duchovní přesvědčení lidí navštěvujících pohanská setkání. V práci se zaměřuji na subjektivní pohled respondentů, jejich vnitřní přesvědčení a zároveň momentální vědomí toho odkud jejich přesvědčení pramení.
Czech paganism
Keywords: pohanství; nová náboženská hnutí; duchovní cesta; víra; paganism; new religious cults; spiritual path; faith