Ekotoxické účinky průmyslově vyráběných nanočástic - Formánková, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá osudem nanočástic v jednotlivých složkách životního prostředí a analýzou nanočástic. Dále se práce zabývá fyzikálně-chemickými vlastnostmi ovlivňující biologickou dostupnost a toxicitu průmyslově vyráběných nanočástic. V práci jsou také shrnuty ekotoxické účinky vybraných nanočástic.
Ecotoxicity of engineered nanoparticles
Keywords: nanočástice; ekotoxicita; analýza; nanoparticles; ecotoxicity; analysis