Mobilní robotický parkovací manipulátor - Teplý, Jan (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací dálkově ovládaného kolového manipulátoru určeného pro přesun letadel s maximální hmotností do 1000 kg. Cílem bylo vytvořit cenově dostupné, technicky spolehlivé a snadno ovladatelné zařízení, které zvyšuje bezpečnost a efektivitu manipulace v omezených prostorách hangárů. V práci je popsána mechanická konstrukce manipulátoru, návrh elektroniky, bezdrátová komunikace mezi ovladačem a vozíkem pomocí modulu NRF24L01 a implementace řídicího systému na platformě Arduino. Součástí je také testování funkčnosti zařízení v reálném provozu.
MOBILE ROBOTIC PARKING MANIPULATOR
Keywords: manipulátor letadel; Arduino; DC motor; NRF24L01; dálkové ovládání; robotické vozidlo; konstrukce; joystick; LCD; hangárová technika; aircraft tug; Arduino; DC motor; NRF24L01; remote control; robotic vehicle; frame design; joystick; LCD; hangar equipment