Formulace fasádních nátěrových hmot na bázi vodných disperzí a křemičitanových pojiv - Bujárková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce se zabývá výběrem vhodné kombinace vodního skla a vodné disperze. Dále se zabývá formulací fasádních barev na bázi vhodné kombinace vodního skla a vodné disperze. Tyto nátěrové hmoty byly podrobeny testům ke zjištění vlastností a odolnosti.
Formulation of the facade coatings based on aqueous dispersions and silicate binders
Keywords: fasádní nátěrové hmoty; vodní sklo; vodné disperze; propustnost; vodotěsnost