Analýza hospodaření vybrané organizace veřejného sektoru - Špičan, Nikolas (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce na téma Analýza hospodaření vybrané organizace veřejného sektoru se zabývá charakteristikou veřejného sektoru. Vymezuje veřejný sektor a faktory, které ovlivňují jeho růst. Rozebírá problematiku financování veřejného sektoru, kontrolu financování a možnosti analýzy hospodaření. V navazující části je představena organizace, která je předmětem analýzy. V dalším kroku je provedena analýza hospodaření za roky 2010 až 2019 včetně zhodnocení a návrhů možných zlepšení.
Economic analysis of selected public sector organization
Keywords: veřejný sektor; analýza hospodaření; organizace veřejného sektoru; public sector; analysis of economy; public sector organization