Obrazy těch druhých v českém veřejném prostoru na příkladu uprchlické krize - Vilím, Martin (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce pojednává o analýze procesu vytváření diskurzivních obrazů druhého v českém veřejném a zejména mediálním prostoru za využití antropologických přístupů kombinovaných s vybranými metodami mediálních studií. Autor se zaměřuje zejména na fenomén veřejného diskurzu, který zasazuje do přímé spojitosti s tématem uprchlické krize. Výzkum spočívá ve snaze analyzovat jednak české mediální prostředí a jednak jednotlivé motivace subjektů participujících k uprchlické krizi.
Images of the others in Czech public space; the case of migration crisis
Keywords: mediální diskurz; mediální krize; mediální obraz; migrační krize; uprchlická krize; veřejný prostor; media discourse; media crisis; media image; migration crisis; refugee crisis; public space