Účinky léčebného stříbra u pacientů s vředem v oblasti bérce - Stryalová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce se zabývá problematikou vředů v oblasti bérce, se zaměřením na užití stříbra při jejich léčbě. Teoretická část je věnována fyziologii oblasti bérce, diferenciaci a diagnostice vředů v oblasti bérce a technologii léčebného stříbra. Ve výzkumné části je sledována účinnost léčebného stříbra pomocí porovnání počátečního a konečného stavu vředu při aplikované léčbě s rozlišením účinku u pacientů s přítomností diabetu mellitu II. typu nebo bez něj.
Effects of therapeutic silver in patients with ulcer in the lower leg
Keywords: vřed v oblasti bérce; diabetes mellitus II.; léčebné stříbro; low leg ulcer; diabetes mellitus II.; therapetutical silver