Příprava konjugátu biologicky aktivních látek s HA - Chládková, Drahomíra (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se věnuje přípravě bioaktivního komplexu aktivních látek s kyselinou hyaluronovou. Výběr aktivních substancí byl zaměřen na látky, které jsou v kosmetické a dermatologické praxi dlouhá léta používané a proto je dobře znám jejich specifický účinek na kůži.
Preparation of conjugate of biologically active compounds with hyaluronic acid
Keywords: Kyselina hyaluronová; Alfa hydroxy kyseliny; Vitamíny C a B3; Kyselina salicylová; Hyaluronic acid Alpha hydroxy acids Vitamins C and B3 Salicylic acid