Nemocenské pojištění v České republice - Svobodová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2004)
První část vysvětluje nemocenské pojištění, jak o něm mluví zákon č. 54/1956 Sb., o nemocenském pojištění zaměstnanců, ve znění pozdějších předpisů. Ve druhé části je popsáno správní řízení ve věcech nemocenského pojištění a také běžný a zvláštní postup při žádání o uznání nemocenského.
Health insurance in the Czech republic
Keywords: Nemocenské pojištění; nemocenské dávky; zaměstnání; Česká Republika; příklady