Daně v municipálních rozpočtech - Rutkayová, Věra (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce s názvem Daně v municipálních rozpočtech je zaměřena na problematiku rozpočtového určení daní. Teoretická část popisuje teorii fiskálního federalismu, jednotlivé druhy příjmů obecních rozpočtů, daňový systém v České republice a zabývá se rozpočtovým určením daní. Aplikační část charakterizuje město Jilemnice a zabývá se detailním rozborem daňových příjmů tohoto města. Cílem práce je analýza daňových příjmů města Jilemnice v letech 1993 - 2010.
Taxes in municipal budgets
Keywords: daně; rozpočtové určení daní; daňový systém; obecní rozpočty; daňové příjmy; fiskální federalismus; taxes; tax assignment; system of taxation; municipal budget; tax revenue; fiscal federalism