Život ve vězení a návrat do společnosti - Ježek, Josef (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se snaží zobrazit život jednoho člověka, který prošel vězením. Na základě výzkumu z roku 2008 se snaží ukázat jaký je život v uzavřeném prostoru a jaké nástrahy přináší návrat zpět do normálního života po odpykání trestu.
Life in prison and return back into society
Keywords: vězení; vězni; náprava; Adaptace; prison; prisoners; reparation; Adaptation