The Position of a woman in the Victorian period : Jane Eyre as an untypical representative of the women of her period - Šteflová, Jana (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka se v práci zaměřila na jedno z nejdůležitějších období v historii Velké Británie - období vlády královny Viktorie. Zvláštní pozornost věnovala postavení žen v tehdejší společnosti a to na příkladu fiktivní literární postavy Jany Eyrové. Autorka srovnává její životní způsob a životní styl běžný v současném světě.
Postavení ženy ve Viktoriánském období
Keywords: Velká Británie; viktoriánská společnost; postavení žen; životní styl; dějiny