Aplikace strojového učení pro mobilní zařízení - Šimáček, Dominik (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce představí klíčové pojmy z oblasti strojového učení, počítačového vidění, konvolučních neuronových sítí, práce s Neural Processing SDK a technologiemi, které jsou pro tuto práci potřeba. Tyto pojmy budou popsány a vysvětleny. Dále v této práci bude pomocí ukázkové aplikace předvedena a popsána práce s Neural Processing SDK od firmy Qualcomm. Tato aplikace bude vyvinuta pro zařízení s OS Android a procesory Snapdragon. Aplikace bude pomocí předem natrénovaných neuronových sítí umět zpracovat nahrané digitální obrázky. Pomocí strojového učení bude v digitálním obrázku provedena detekce objektů a následně jejich klasifikace.
Machine learning application for mobile devices
Keywords: mobilní telefon; neuronové sítě; Android; Snapdragon; Qualcomm; SNPE; strojové učení; mobile device; neural network; Android; Snapdragon; Qualcomm; SNPE; machine learning