Posouzení vlivu elektrifikace trati Klatovy - Železná Ruda na jízdní doby a spotřebu energie - Šlapák, Jiří (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním vybraných vlakových souprav z hlediska jejich spotřeby energie a jízdních dob na trati Klatovy - Železná Ruda a posuzuje vliv elektrifikace této trati. Práce obsahuje popis vyšetřovaného úseku trati. Jsou zde popsány jednotlivé vybrané vlakové soupravy z hlediska jejich trakčních parametrů. Je zvolena vhodná numerická metoda pro řešení jízdy vlaku, tedy řešení pohybové rovnice vlaku. Jsou vypočteny hodnoty měrných spotřeb energií a jízdních dob vybraných souprav při jízdě po dané trati. Tyto hodnoty jsou porovnány a s jejich pomocí je určen vliv elektrifikace trati.
Assessment of the influence of electrification of the railway line Klatovy - Železná Ruda on travel time and energy consumption
Keywords: elektrifikace; jízdní doba; spotřeba energie; trakční mechanika; electrification; travel time; energy consumption; traction mechanics