Vizualizace dat z navržené bezdrátové meteostanice - Rejfíř, Jakub (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací bezdrátové meteostanice a vizualizací naměřených dat z ní. Teoretická část je zaměřena na téma Internetu věcí (IoT) a jeho komunikačních standardů. Popsána je i internetová služba ThingSpeak, která slouží ke sběru dat z IoT zařízení. Pozornost je věnována také hardwarové platformě Arduino. V praktické části je popsán návrh vlastní bezdrátové meteostanice. Dále se práce zaměřuje na vývoj webové aplikace sloužící k přehlednému zobrazení naměřených dat.
Data visualization from the designed wireless weather station
Keywords: Internet věcí; meteostanice; Arduino; ThingSpeak; REST API; JavaScript; HTML.; Internet Of Things; weather station; Arduino; ThingSpeak; REST API; JavaScript; HTML.