Demografický vývoj farnosti Sezemice v 18. století - Kišáková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá demografickým vývojem farnosti Sezemice v 18. století. Pro výzkum sňatečnosti, natality a mortality bylo využito deset matričních knih. Pro získání dat z matričních zápisů byla využita anonymní excerpce dat. Demografický vývoj ve sledované farnosti byl doplněn důležitými informacemi k jednotlivým jevům. Pro lepší představu tehdejší situace ve farnosti byla zapracována kapitola o historii farnosti.
Demographical Development of the Sezemice Parish in the 18th Century
Keywords: demografický vývoj; sňatečnost; porodnost; úmrtnost; farnost Sezemice; 18. století; demographic progress; marriages; natality; mortality; 18th century