Zajišťování požární ochrany na území Královéhradeckého kraje v kontextu demografických změn - Nosek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou bezpečnosti v oblasti zajišťování požární ochrany na území České republiky, a to především v Královéhradeckém kraji. Práce rozebírá jednak samotnou činnost profesionálních a dobrovolných hasičů, ale rovněž i probíhající demografické změny v kraji. V závěru práce je posouzen možný vliv změn v počtu a struktuře obyvatel na zajišťování požární ochrany na území Královéhradeckého kraje.
Ensuring fire protection in the Hradec Králové region in the context of demographic changes
Keywords: Hasičský záchranný sbor; požární ochrana; demografická struktura obyvatel; bezpečnost; Královéhradecký kraj; Fire Brigade; fire protection; demographic structure of the population; safety; Hradec Králové region