Kvalita života seniorů během hospitalizace na jednotce intenzivní péče - Luňáčková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá kvalitou života seniorů hospitalizovaných na jednotkách intenzivní péče. V teoretické části vysvětluje, co pojem kvalita života znamená a jak je možné ji posuzovat. Definuje, co znamená zdraví a nemoc. Popisuje změny souvisící se stárnutím a odlišnosti geriatrické péče. Praktická část obsahuje výzkum zjišťující, jak se změnilo vnímání kvality života seniory v průběhu jejich onemocnění.
The quality of live of seniors hospitalised at the ICU
Keywords: kvalita života; stárnutí; senioři; zdraví; nemoc; quality of live; aging; seniors; health; illness