Československá antropologie 1945-1992 - Přibylová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá vývojem antropologie v poválečném Československu. Obsahuje historii české i světové antropologie a její významné osobnosti. Jsou zde uvedeny spolupracující obory a podobory antropologie. Hlavní pozornost je věnována Československé společnosti antropologické, jejím členům a její činnosti. V práci jsou také shrnuta výzkumná témata antropologie a její postoj k rasismu.
Czechoslovak Anthropology 1945-1992
Keywords: antropologie; Československo; poválečné období; rasy; 1945 - 1992; anthropology; Czechoslovakia; post-war period; races; 1945 - 1992