Betrachtung über den Sieg der faschistischen Ideologie in Bezug auf die Persönlichkeit von Adolf Hitler und seiner Fähigkeit, das Denken der Menschen zu beeinflußen - Mečárová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá analýzou osobnosti Adolfa Hitlera a pokouší se objasnit příčiny rozpoutání 2. světové války na základě rozboru dvou literárních děl autorů e. Weisse a E. M. Remarqua.
Zamyšlení nad vítězstvím fašistické ideologie ve vztahu k osobě Adolfa Hitlera a jeho schopnosti ovlivňovat myšlení lidu
Keywords: německá literatura; rozbor literárního díla; Remarque, Erich Maria; Weiss, Ernst; Hitler, Adolf; 2. světová válka