Moderní technologie a jejich význam pro rozvoj netradičních forem turismu (příklad regionu Broumovsko) - Šilhánková Vladimíra; Hloušková Renáta (Technická univerzita v Košiciach, 2015)
Příspěvek je zaměřen na popis současného stavu turismu na Broumovsku a evaluaci využití v současnosti dostupných forem moderních technologií jako geocaching, QR kóy atd. v regionu. S využitím výsledků dotazníkového šetření i identifikován způsob možného využití zmíněných technologií. Příspěvek představuje nově připravovanou geocachingovou trasu pro Broumovsko, která využívá místní unikátní skupiny barokních kostelů.
Modern technologies and their meaning for the development of non-traditional forms of tourism (an example from Broumovsko region)
Keywords: Turismus, geoogaching, QR kód, moderní technologie, Broumovsko; Tourism, geocaching, QR code, modern technologies, Broumovsko