Edukace dentální hygieny u dětí školního věku - Šromová, Marie (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se věnuje edukaci dentální hygieny u dětí školního věku. Teoretická část se zabývá anatomií a fyziologií dutiny ústní, zubním kazem, preventivními opatřeními, správnou výživou a dentální hygienou zaměřenou na pomůcky dentální hygieny a na techniku čištění. Teoretickou část zakončuje téma věnující se edukaci ve stomatologii. V praktické části je vytvořena metodika, která je sestavena pro edukaci dětí prvního stupně základní školy. V závěru praktické části jsou zhodnoceny dotazníky hodnotící kvalitu edukační lekce, vyplněné pedagogickým dozorem.
Dental hygiene promotion for elementary school children
Keywords: dentální hygiena; děti; edukace; prevence; zubní kaz; dental hygiene; children; education; precaution; tooth decay