Stylistická interpretace uměleckého textu (J. Deml) - Rusiňáková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována stylistické interpretaci uměleckého textu Jakuba Demla Zapomenuté světlo. Sledována je kompozice díla, dále jeho motivická a jazyková výstavba. Práce se také zabývá životními osudy autora a jeho další literární tvorbou.
Stylistic interpretation of the literary text (J. Deml)
Keywords: Jakub Deml; Zapomenuté světlo; literatura; katolická literatura; stylistická interpretace textu; literature; catholis literature; stylistic literary interpretation