Návrh celkové koncepce simulátoru překlápění - Matějka, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce s názvem Návrh celkové koncepce simulátoru překlápění se zaobírá v první části statistikou dopravních nehod, podmínkami, kdy dojde k překlopení vozidla, a testy překlopení. V druhé části jsou popsány návrhy jednotlivých dílů pro stavbu simulátoru. Tato práce je koncipována jako podkladový materiál pro případnou realizaci projektu zhotovení simulátoru překlápění.
Design of car flipping simulator
Keywords: testy překlopení; simulátor překlápění; dopravní nehody; crash testy; jízda zatáčkou; rollover crash tests; car flipping simulator; traffic accidents; crash tests; cornering