Administrativní obslužnost krajských úřadů - Milanovič, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
První část bakalářské práce charakterizuje obecné pojetí krajských úřadů a jejich hlavních kompetencí, jejich postavení a současné fungování, vznik krajů, jejich historii a působnost. Druhá část je věnována komparaci krajů z obecných i ekonomických hledisek, a dále charakteristika a analýza Středočeského kraje a jeho administrativy.
Administrative attendance regional authorities
Keywords: administrativa; krajské úřady; kraje; komparace; hospodaření