Profesní zátěž porodní asistentky na porodním sále - Báčová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tématem bakalářské práce je profesní zátěž porodních asistentek na porodním sále. V teoretické části jsou vymezeny povinnosti porodní asistentky v rámci péče o rodičku během porodu. Část je věnována akutním stavům v porodnictví, které patří k významným zátěžovým faktorům při práci na porodním sále. Dále jsou zde uvedeny informace o profesionálním chování, profesní zátěži porodních asistentek (fyzické i psychické), stresu jako důsledku psychické zátěže a psychohygieně. Ve výzkumné části jsou zjišťovány faktory, které napomáhají ke snížení profesní zátěže porodních asistentek pracujících na porodním sále.
Midwife's vocational load at the delivery room
Keywords: porodní asistentky; porodní sály; péče o klientky; profesionální chování; profesní zátěže; stres; midwives; delivery rooms; care of lady clients; professional behaviour; vocational load; Stress