Původní rodina a pohled vysokoškolských studentů na manželství - Kristlová, Sabina (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce pojednává o vlivu původní rodiny na pohled studentů vysokých škol na manželství a rodinu. V teoretické části se práce věnuje vysvětlení základních pojmů, které se týkají tohoto tématu. Především pojmů manželství, rodina a jejich funkce. Dále se teoretická část věnuje problematice sňatečnosti, porodnosti a rozvodovosti a jejich změnám v průběhu let. Praktická část je tvořena kvantitativním výzkumem. Tento výzkum bude proveden pomocí dotazníkového šetření mezi studenty vysokých škol. Cílem výzkumu je zjistit, jak původní rodina ovlivňuje pohled studentů vysokých škol na manželství a také na rodinu.
Original Family and the Viewpoint of College Students on Marriage
Keywords: manželství; rodina; rodičovství; studenti vysokých škol; původní rodina; marriage; family; parenthood; college students; original family