Využití klasifikace MKF u pacientů s ischemickou chorobou srdeční - Řehounková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2020)
Teoretická se část zabývá charakteristikou ischemické choroby srdeční a kardiovaskulární rehabilitací. V další části je rozebrána Mezinárodní klasifikací funkčních schopností, disability a zdraví. Ve výzkumné části jsou zpracovány výsledky průzkumu, kterých se dosáhlo pomocí řízeného rozhovoru. Získané výsledky jsou porovnány se zahraničními studiemi. V poslední části jsou popsány 3 kazuistiky a vytvořen doporučený seznam kódů pro pacienty s ICHS v České republice.
Use of ICF (MKF) classification in patients with ischemic heart disease
Keywords: ischemická choroba srdeční; angina pectoris; ICF Core Set; Mezinárodní klasifikace funkčních schopností; disability a zdraví (MKF); ischemic heart disease; angina pectoris; ICF Core Set; International Classification of Functioning Disability and Healt (ICF)