Náhrada škody a bezdůvodné obohacení v novém občanském zákoníku - Vlček, Jakub (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá náhradou škody a bezdůvodným obohacením. Zaměřuje se především na právní vymezení těchto pojmů novým Občanským zákoníkem platným od 1. 1. 2014. Dále se věnuje zhodnocení právní úpravy v porovnání s předcházející formou Občanského zákoníku.
Compensation for damage and unjust enrichment in new Civil Code
Keywords: Občanský zákoník; nový občanský zákoník; náhrada škody; odpovědnost; bezdůvodné obohacení; Civil Code; new Civil Code; damage; responsibilities; unjust enrichment