Stres učitelů během pandemie Covid - 19. Rozdíly mezi českými a pol- skými učiteli - Marzecová, Sabina (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se bude zabývat problematikou stresu učitelů druhého stupně základních škol v době distanční výuky. Jejím cílem bude zjistit, s jakými stresory se čeští a polští učitelé během pandemie setkali. V teoretické části práce se budu věnovat především pojmu stres a s ním spojenými výrazy jako stresor, stresové situace, historie výzkumu stresu, jeho příčiny a důsledky. Dále budou přiblíženy pojmy duševní hygiena a syndrom vyhoření. Praktickou část bude tvořit kvalitativní výzkum formou polostrukturovaného rozhovoru, jehož respondenty budou učitelé rodného či cizího jazyka. Cílem tohoto výzkumu bude identifikovat stresory, s nimiž se učitelé setkali, a zjistit, jak s nimi pracují.
Teachers' stress during the Covid pandemic - 19. Differences be- tween Czech and Polish teachers
Keywords: stres; učitelé; výuka; covid-19; stress; teachers; education; Covid-19