Hodnocení efektivnosti v podniku Paramo, a. s. - Jakl, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2005)
První část diplomové práce se zabývá obecným popisem pojmů efektivnost a analýza (rozbor). Ekonomická analýza se potom zabývá zkoumáním důsledků vzniklé situace, podává návrhy a postupy, jak zabezpečit další chod podniku, a zvyšuje efketivnost všech činností ve společnosti. Druhá část se nejdříve zabývá obecným popisem podniku, tzn. kdy byl založen, co je předmětem podnikání, jakou má organizační strukturu atd. Dále obsahuje podrobnou analýzu hospodaření, jejímž cílem je zjištění negativních stránek podniku a příčin, které je nutné řešit. Na základě provedené analýzy jsou definována opatření vedoucí k odstranění těchto negativních příčin. Celá práce je zaměřena na společnost Paramo, a. s. Pardubice, jejíž hlavní činností je výroba výrobků z ropy (např. asfalt, nafta, benzín, lehký topný olej, mazací oleje atd.)
Classification of business efficiency in Paramo, a. s.
Keywords: Efektivnost; hospodaření firmy; analýza hospodaření; hospodářský výsledek; Finanční analýza; indikátory; Paramo, a. s. Pardubice; financování podniku