Prověření znalostí kardiopulmonální resuscitace u studentů středních škol - Šťastná, Klára (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce shrnuje a přibližuje informace o kardiopulmonální resuscitaci pro laické zachránce. Práce je rozdělena na část teoretickou a na část praktickou. Teoretická část je zaměřena na základní informace o zásadách a praktickém provedení laické kardiopulmonální resuscitace podle nejnovějších postupů a může posloužit jako návod pro širší veřejnost. Praktická část se zaměřuje na aktuální znalosti o kardiopulmonální resuscitaci u studentů dvou zkoumaných středních škol a zahrnuje zpracování dotazníků a předem určených výzkumných předpokladů.
A proof of knowledge of cardiopulmonary resuscitation in the case of students of secondary schools
Keywords: kardiopulmonální resuscitace; náhlá zástava oběhu; řetěz přežití; automatizovaný externí defibrilátor; cardiopulmonary resuscitation; sudden cardiac arrest; chain of survival; automated external defibrillator