Problematika výstavby nových objektů v KRNAP - Sezemská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá nadměrnou výstavbou v jedné z našich nejvýznamnějších chráněných oblastí - v Krkonošském národním parku. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zaměřuje na vztah mezi stavební činností a životním prostředím. Druhá část charakterizuje současný stav výstavby v Krkonošském národním parku včetně případných dopadů na přírodu tohoto území.
Problems of construction of new buildings in the Giant Mountains National Park
Keywords: stavební činnost; Krkonošský národní park; Životní prostředí; posuzování vlivů; building activities; Giant Mountains National Park; Environment; impact analysis