Rozbor klopné tuhosti podvěsů nákladních vozidel - Weiner, Martin (Univerzita Pardubice, 2004)
V práci byly sestaveny rovinné modely klopení nákladního vozu, definivána byla klopná tuhost jeho podvěsů. Rozebrán byl také důsledek pohybu kapaliny v modelu částečně naplněného cisternového automobilu.
Analysis of tilt stifness of truck suspensions
Keywords: nákladní automobily; klopná stabilita; tuhost; podvěsy