Biopaliva - Netolická, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou alternativní zdroje energie, konkrétně se jedná o biopaliva, která by měla představovat náhradu za fosilní paliva. První a zároveň převážná část práce je věnována zdrojům, rozdělení a popisu biopaliv. U jednotlivých biopaliv je práce zaměřena především na výrobu a vlastnosti biopaliv, které jsou nadále porovnávány s vlastnostmi fosilních biopaliv. V druhé části práce jsou představeny nejdůležitější české státní normy, které biopaliva musí splňovat a nejpoužívanější analýzy, pomocí kterých se biopaliva testují.
Biofuels
Keywords: biomasa; Bionafta; alkoholová biopaliva; bioplyn; technické normy; Biodiesel; alkohol biofuels; biomas; technical directives