Nebezpečí úrazu a zdravotní rizika při jízdě na in-line bruslích. Prevence a první pomoc - Fibigrová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnovaná úrazům vzniklých na in-line bruslích, jejich prevenci a první pomoci. V teoretické části jsou zmíněna pravidla pro bezpečnou jízdu na in-line bruslích, potřebné vybavení, technika bruslení a možná prevence úrazů. Součástí jsou také úrazy, které se při in-line bruslení vyskytují a jejich následná první pomoc. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumu, porovnání příčin, mechanismů vzniku úrazů a zdravotních následků.
Risk of injury and health risks during in-line skating. Prevention and first aid
Keywords: in-line bruslení; bruslaři; prevence; bezpečnost; úrazy; první pomoc; in-line skating; skaters; prevention; safety; injury; first aid