Syntetická sladidla v lidské výživě - Bencová, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je věnována obecným vlastnostem týkajících se syntetických sladidel. Poté je zaměřena na legislativu a jejich vliv na lidské zdraví. V práci jsou diskutována některá tvrzení vyskytující se na internetu v souvislosti se současnými vědeckými výsledky.
Synthetic sweeteners in human nutrition
Keywords: synthetic sweeteners; legislation; effects to human health; opinions on the Internet; syntetická sladidla; legislativa; vliv na lidské zdraví; názory na internetu