Farmakologická léčba bolesti u gynekologických nádorů - Pešková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2010)
Hlavním tématem práce je poukázat na kvalitu farmakologické terapie bolesti u žen po operaci s gynekologickým nádorem. Teoretická část charakterizuje specifiku bolesti, etiologii, patogenezi, diagnostiku a především farmakologickou léčbu bolesti, dále je druhá část teorie zaměřená na onkogynekologii a specifiku gynekologických nádorů zjištěných u zkoumaných pacientek. Praktická část charakterizuje výzkumnou práci zaměřenou na terapii bolesti a dále je zaměřena na aspekty, které jsou ovlivněny bolestí, především po biologické, psychické a sociální stránce. Aspekty ovlivněné bolestí jsou zaměřené na bolest akutní pooperační.
Pharmacological treatment of pain associated with gynecologic cancer
Keywords: BOLEST; léčba akutní bolesti; gynekologické nádory; kvalita života; PAIN; acute pain treatment; gynecologic neoplasm; quality of life